مولتی‌متر یکی از ابزارهای حیاتی در حیطه‌ی کاری کسانی است که با برق و وسایل برقی سروکار دارند. مولتی متر می‌تواند فاکتورهایی مثل آمپر، ولتاژ، اهم، مقاومت، ظرفیت خازن و… را اندازه‌گیری کرده و همچنین سالم یا معیوب بودن دستگاه الکتریکی، برد و ماژول الکترونیکی را برای ما مشخص کند؛ به عبارتی دیگر مولتی متر می‌تواند تمام اتفاقاتی را که در یک مدار الکترونیکی رخ می‌دهد به ما نشان ‌دهد.

ولت‌متر اومتر چیست؟

این ابزار سنجش به نوعی هم‌زمان کار سه وسیله‌ی اهم متر، ولت متر و آمپر سنج را انجام می‌دهد؛ به طوری که گاهی به ولت‌متر آومتر نیز می‌گویند. آومتر ترکیبی از حروف اول کلمه‌های آمپر، ولت و اهم است. همچنین برخی از ماژول‌ها هستند که به صورت دیجیتال ولتاژ و آمپر را نشان می‌دهند برای نمونه

مدل‌های مختلف مولتی‌متر

با اینکه مدل‌های متفاوتی از مولتی‌متر وجود دارد ولی در واقع پایه‌ی کار همه‌ی آن‌ها یکی است. به طور کلی مولتی‌مترها به دو دسته‌ی آنالوگ و دیجیتال قابل دسته بندی هستند که در مدل‌های مختلفی مثل رومیزی، پرتابل، قلمی، جیبی و … طراحی و ساخته می‌شوند.

مولتی‌مترهای آنالوگ

مولتی‌مترهای آنالوگ یا عقربه‌ای تقریبا دیگر از رده خارج شده‌اند و جای خود را به مولتی‌مترهای دیجیتال داده‌اند. در مولتی‌مترهای آنالوگ مقدار کمیت مورد نظر از طریق یک عقربه نشان داده می‌شود.

لینک: خرید

مولتی‌متر دیجیتال  یا DMM

این نوع از مولتی‌مترها دارای صفحه‌ی نمایشگر هستند و کمیت مورد نظر را به صورت عدد و رقم نشان می‌دهند. مهم‌ترین قسمت‌های اصلی در یک مولتی‌متر دیجیتال عبارتند از: پراب‌ها، پورت‌ها، صفحه‌ی دیجیتال، گردونه‌ی قابل چرخاندن (سلکتور) و صفحه‌ی دیجیتال که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.

پورت‌ها Ports

هر مولتی‌متر ‌برای اندازه‌گیری کمیت‌های متفاوت دارای چند پورت است؛ پورت  COM که پراب سیاه رنگ به آن متصل می‌شود، پورت اندازه‌گیری جریان که اغلب با علامت اختصاری AmAµ نشان داده می‌شود؛ پورت اندازه‌گیری جریان‌های بزرگ که با علامت اختصاری A 10 نشان داده می‌شود؛ پورت اندازه‌گیری ولتاژ و مقاومت و تست اتصالات که اغلب با علامت اختصاری vΩ نشان داده می‌شود.

Recommended Posts

No نظر yet, add your voice below!


لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *